Svarttjärnsöring med hummersås
På hösten tar jag gärna en tur till Svarttjärn och fiskar öring. Idag var jag ledig och stack iväg i gryningen. Det dröjde inte lång stund innan en halvkilos öring satt på kroken (en egen bunden Mickey Finn). Efter ett tag dök det upp en annan fiskare. Det visade sig vara svågern Stefan. Vi hade några timmars trevligt fiske som resulterade i en öring för Stefan också. Min tillagades med hummersås och mandelpotatis! Undrar hur Stefans öring slutade sin tillvaro?
Grattis farbror Stefan.
Hummersås
2½ dl grädde
1 dl crème fraiche
3 msk hummerfond
2 tsk fransk senap
4 msk dill
ev. vitpeppar
Bland och koka upp allt utom dillen. Tillsätt den strax före servering.
Smaklig måltid!
Pappa Torgny och Mamma Gunilla
Grattis farbror Stefan.
Hummersås
2½ dl grädde
1 dl crème fraiche
3 msk hummerfond
2 tsk fransk senap
4 msk dill
ev. vitpeppar
Bland och koka upp allt utom dillen. Tillsätt den strax före servering.
Smaklig måltid!
Pappa Torgny och Mamma Gunilla
Kommentarer
Postat av: marma
Svarttjärn - ligger det i närheten, eller???
Kramar/marma
Postat av: Pappa Torgny
Det finns många tjärnar som heter Svarttjärn. Just denna ligger i Älvsbacka och är en oas för en fiskare. Dock är det ett "put and take-vatten".
Trackback