Boktips

När Torgny lagar helgfukost plockar han fram mycket gott och dukar fint. När jag vill göra något extra för besökande barn (Miriam) cyklar jag till ICA och köper färskt bröd och wienerbröd. Då orkar till och med Jonathan äta frukost. På helgen har man tid att läsa ockå. Här komer tre boktips.

Det blir alltid något extra gott till frukost när barnen är hemma.



Bok och CD-tips.

Först Nuala Gardners bok, Min vän Henry. Den handlar hennes autistiske son Dale och deras hund Henry som lyckas bygga en väg in i Dales värld. En bra bok för alla som jobbar med barn.

Sedan Frank Lindblad och Carl Lindgrens bok Välfärdslandets gåta, varför mår våra barn inte lika bra som dom har det?  Mycket tänkvärt från en psykolog och en läkare och deras erfarenheter från sina yrkesliv. Passar för alla som har med barn att göra.

Till sist Maria Küchens Anteckningar efter en frontalkrock med Gud. Vi lyssnade på henne i lördags under kyrkans stiftsfest. Det är alltid spännande att lyssna på någon som inte har sina rötter i kyrkan, om deras möte med Gud och minst olika församlingar. Som hon så klokt sa, församlingen består inte av helgon, bara vanliga människor. Hennes bok ska vi lyssna till.

En bra bok förgyller livet!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0