Tilapia med anjovis
Jag älskar ansjovis och mandelpotatis. Det här receptet kommer från Allt om Mat, jag tog tilapia istället för gös.
stekt fisk
600 gr gös eller tilapia
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
ansjovissås
1 liten gul lök
1 liten burk ansovisfiléer (55 gr)
1 msk smör
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
finhackad dill
råraka
600 gr mandelpotatis
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2-3 msk smör
Skala och riv potatisarna. Pressa ur överflödsvätska, krydda med salt och peppar. Gör 8 plättar och stek på medelvärme i smör, 4 minuter på varje sida. Hacka löken fräs i smör. Hacka ansjovisen och smält ner med löken. Tillsätt övriga ingredienser utom dill och koka såsen i några minuter. Tillsätt dilen strax före servering. Salta och peppra fiskfiléerna och stek dem i smör. Gröna grönsaker är gott till.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
stekt fisk
600 gr gös eller tilapia
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
ansjovissås
1 liten gul lök
1 liten burk ansovisfiléer (55 gr)
1 msk smör
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
finhackad dill
råraka
600 gr mandelpotatis
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2-3 msk smör
Skala och riv potatisarna. Pressa ur överflödsvätska, krydda med salt och peppar. Gör 8 plättar och stek på medelvärme i smör, 4 minuter på varje sida. Hacka löken fräs i smör. Hacka ansjovisen och smält ner med löken. Tillsätt övriga ingredienser utom dill och koka såsen i några minuter. Tillsätt dilen strax före servering. Salta och peppra fiskfiléerna och stek dem i smör. Gröna grönsaker är gott till.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback