Nudlar med kyckling

Nudlar är väl mest känt som studentmat. Hos oss har det varit förstärkt mellanmål för  tonåringar som inte hunnit stanna till middag. Samuel var väl den som experimenterade mest med olika smaksättningar. Trattkantareller, uppvispat ägg, grönsaksmix från frysen och inte minst strimlad isbergssallad på toppen, strax före servering.
Den här gången mixade jag öst och väst i en lyckad blandning. Det tyckte i alla fall Jonathan som åt den till söndagslunch. Den är gjord på en höft så ni får prova er fram till det ni gillar.

Smakar och ser kinesiskt ut.

nudlar
hönsbuljong
kycklingfilé
chili grillkrydda
purjolök
majs
Thai sweet chilisås
limeblad

Koka nudlar, finstrimlad purjolök och limeblad i buljong. Tärna kycklingen, krydda med chili grillkrydda och stek så att de får färg. Blanda ner kycklingen  tillsammans med majsen och smaka av med chilisåsen. Soppan blir het i dubbel bemärkelse och majsen ger sötma.

Smaklig måltid!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0