Coleslaw
Vitkål på vintern är en bra basgrönsak. Den är dessutom inte transporterad över halva klotet. När vi bodde i England så åt vi coleslaw till färdiga minipizzor och pommes frittes och tittade på Knight Rider. Jag ryser när jag tänker på det men det var snabbt och gott. Här är en variant som jag gjorde till middag.
1 klyfta vitkål
1 morot
4-5 cm av det vita på en purjolök
1 msk vinäger
örtsalt och svartpeppar
½-1 dl majonäs
Strimla vitkålen med osthyvel. Skala och riv moroten. Finhacka purjolök. Blanda och smaksätt med vitvinsvinäger, örtsalt, lite svartpeppar och majonäs efter tycke och smak.
Gott tillbehör!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
1 klyfta vitkål
1 morot
4-5 cm av det vita på en purjolök
1 msk vinäger
örtsalt och svartpeppar
½-1 dl majonäs
Strimla vitkålen med osthyvel. Skala och riv moroten. Finhacka purjolök. Blanda och smaksätt med vitvinsvinäger, örtsalt, lite svartpeppar och majonäs efter tycke och smak.
Gott tillbehör!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback