Coleslaw

Vitkål på vintern är en bra basgrönsak. Den är dessutom inte transporterad över halva klotet. När vi bodde i England så åt vi coleslaw till färdiga minipizzor och pommes frittes och tittade på Knight Rider. Jag ryser när jag tänker på det men det var snabbt och gott. Här är en variant som jag gjorde till middag.

Nyttigt och gott. Gillas av vegetarianer och köttätare.


1 klyfta vitkål
1 morot
4-5 cm av det vita på en purjolök
1 msk vinäger
örtsalt och svartpeppar
½-1 dl majonäs

Strimla vitkålen med osthyvel. Skala och riv moroten. Finhacka purjolök. Blanda och smaksätt med vitvinsvinäger, örtsalt, lite svartpeppar och majonäs efter tycke och smak.

Gott tillbehör!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0