Cambozolalasange med Melonsallad

Det här är min variant av en lasange från Allt om Mats "Gott & Grönt". Den är mäktig men god med Cambozola som ostsås. Melonsalladen skapades i grönsaksdisken på OBS. Där kunde man köpa olika sallader i lösvikt. Galiamelonen var perfekt mogen.

Hackat och klart.


1 zucchini

1 gul paprika

1 röd paprika
2 gula lökar
4 tomater
50 gr soltorkade tomater
2 msk tomatpuré
½ tsk sambal olek
salt och svartpeppar
timjan
ca ½ dl vatten
125 gr cambozola
1½ dl crème fraiche
6 lasangeplattor

Hacka alla grönsaker och stek dem i tre minuter. Tillsätt kryddor och vatten till en lagom tjock sås. Koka i 10 minuter. Varva sås och lasangeplattor i en 2 liters form. Mixa cambozola och crème fraiche och lägg såsen på toppen. Grädda i ugnen 30 minuter i 175 grader.

Byt ut gurkan mot melon.

lite ruccola
mangold
bladspenat
1 liten galliamellon
körsbärstomater
hackade valnötter

Smaklig måltid!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

PS
På altanen var det stämningsfullt med sol och mörka moln om var annat.

Mörka moln gör inget när vi sitter under tak på altanen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0