Chokladtryffeltårta

Den här kakan fick jag första gången i Liverpool av prästfrun på sjömanskyrkan, Ann-Britt Bergendorf. Den är lite jobbig att göra och mycket mäktig så jag gör den inte så ofta men den smakar desto bättre då.

Chokladtryffeltårta med fruktsallad.

12-15 bitar

Pajdeg

225 gr smör
5 dl vetemjöl
1 ägg
3/4 dl socker

Fyllning

100 gr kokosfett
2 ägg
5 dl florsocker
1½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Gör pajdegen och låt den vila. Gör i ordning fyllningen. Smält kokosfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Rör ner det avsvalnade kokosfettet. Kavla ut 2/3 delar av degen. Lägg i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Lägg i fyllningen. Kavla ut resten av degen och lägg som lock. Grädda på galler på botten eller första falsen, 190 grader i ca 30 minuter. När kakan svalnat sikta över florsockar. Kakan blir godare om den görs en dag i förväg. För att lätta upp kakan serverar vi fruktsallad till.

Fruktsallad

apelsin
äpple
banan
kiwi
sharonfrukt

Ät och njut!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Som bonus kommer en fin vinterbild. Vi har njutit av de fina vinterdagar vi fått. Efter en promenad kan man unna sig något extra gott.

Bild från vinterpromenad på årets första dag 2009.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0