Laxfrestelse
Det här är en variant på Janssons. Lätt att kombinera med barnens frestelse. Det är en utmaning för moderna husmödrar att tillgodose alla behov och önskningar om specialmat med tanke på allergier, vegetarianer, stora barn och små. Det roliga med den här frestelsen var att den passade lilla Emelie, även om hon inte åt så mycket. Så det är bara att pröva, lägga upp det med lite omsorg och se vad som faller gästerna i smaken. Man kan alltid bli glatt överraskad.
4 port
ca 800 gr potatis
300 gr kallrökt eller gravad lax
2 gula lökar
½ dl dill
1 dl crème fraiche
2 dl matgrädde
salt och peppar
smör
Skala och skiva potatisen. Skär löken i strimlor och stek den mjuk på medelväme i smör. Lägg hälften av potatisen på botten av en smord eldfast form. Lägg på lök, dill och lax sedan resten av potatisen. Salta och peppra och häll på gräddblandningen. Gratinera i ugnen 275-200 grader 45-60 minuter.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny