Tonfisksallad, varm/kall

Här kommer en repris. Tonfisk är alltid bra att ha hemma och lätt att variera. Receptet kommer på kall sallad från Morfar Bertil. Den varma passar bra en decemberkväll efter jobbet och den kalla passar bra en utflyktsdag i juli.

Mat som fungerar i alla lägen. Varm, kall och som matlåda till jobbet.

Varm tonfisksallad

4 - 6 pers

4 dl ris
8 dl vatten
1 tsk salt
1 paket wookgrönsaker eller ärter, majs och paprika
2-3 burkar tonfisk
1 purjolök
1 msk olja
2-4 msk curry (beror på styrka)
3 msk hackad dill 

Koka riset. Fräs den skivade purjolöken i olja och curry. Koka grönsakerna. Blanda allt och värm på medelvärme så att tonfisken också blir varm.


Dressing 1

2 dl matlagningsyoghurt
1-2 msk curry
3-4 msk mango chutney

Dressing 2

2 dl crème fraiche
2-3 msk mango chutney
1- 2 tsk worchestersås
några droppar tabasco

Kall tonfisksallad

4 - 6 pers

4 dl ris
8 dl vatten
1 tsk salt
2-3 burkar tonfik i olja
frysta ärter, majs och paprika
isbergssallad
gurka
tomat

Koka riset. Tillsätt de frusna grönsakerna så att riset blir kallt. Blanda ner tonfisk. Skär sallad i strimlor och gurka och tomater i klyftor. Servera grönsakerna separat.

Dressing

½dl majonäs
3 dl gräddfil
3-4 msk chilisås
3-4 msk bostongurka
salt och peppar


Smaklig måltid!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0