Paprikabröd

Miriam har önskat sig ett gammalt 80-tals recept från Allt om mat. Det är inte så svårt men tar lite tid att göra. Passar bra nu så här i hösttider när det finns gott om vackra röda paprikor i butikerna.

Saftigt och gott!

25 gr jäst
3 dl vatten
1 msk olja
1 msk maizena
1 tsk salt
2 msk persilja
½ tsk krossad rosmarin

Gör degen och låt den jäsa 45 minuter. Under tiden gör de två fyllningarna.

4 röda paprikor
3 stora gula lökar
3 msk persilja
3/4 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2-3 msk vatten

Hacka lök och paprika. Fräs dem mjuka i vattnet och tillsätt kryddorna när de är klara. Låt svalna.

250 gr keso
1 vitlöksklyfta
3 msk persilja
1 krm timjjan
1 krm basillika
1 msk gräslök
2 krm salt
svartpeppar

Blanda keson med örterna , salt och peppar. Jag använde färska örter från växthuset och tog ungefär 1 msk av varje.

Mozarella i skivor eller annan ost, jag tog cheddar.

1 vispat ägg

När degen är jäst, knåda och dela i en stor och en mindre bit. Klä en rund bakform med den stora biten. Lägg hälften av paprika och lökblandningen på botten. Lägg på kesoröran och ost. Lägg på resten av röran och pensla kanten med ägg. Kavla och lägg på locket. Skär skåror och pensla locket med uppvispat ägg. Låt jäsa i 10 minuter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt stå i 10 minuter 

Använd en springform, men låt inte locket hänga över kanten.     Lägg gärna upp på ett vackert fat så blir det gott för ögonen också.     Skär en bit och njut av doft och smak.

Lycka till Miriam!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny
                                                                                                             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0