Paprikabröd
Miriam har önskat sig ett gammalt 80-tals recept från Allt om mat. Det är inte så svårt men tar lite tid att göra. Passar bra nu så här i hösttider när det finns gott om vackra röda paprikor i butikerna.
25 gr jäst
3 dl vatten
1 msk olja
1 msk maizena
1 tsk salt
2 msk persilja
½ tsk krossad rosmarin
Gör degen och låt den jäsa 45 minuter. Under tiden gör de två fyllningarna.
4 röda paprikor
3 stora gula lökar
3 msk persilja
3/4 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2-3 msk vatten
Hacka lök och paprika. Fräs dem mjuka i vattnet och tillsätt kryddorna när de är klara. Låt svalna.
250 gr keso
1 vitlöksklyfta
3 msk persilja
1 krm timjjan
1 krm basillika
1 msk gräslök
2 krm salt
svartpeppar
Blanda keson med örterna , salt och peppar. Jag använde färska örter från växthuset och tog ungefär 1 msk av varje.
Mozarella i skivor eller annan ost, jag tog cheddar.
1 vispat ägg
När degen är jäst, knåda och dela i en stor och en mindre bit. Klä en rund bakform med den stora biten. Lägg hälften av paprika och lökblandningen på botten. Lägg på kesoröran och ost. Lägg på resten av röran och pensla kanten med ägg. Kavla och lägg på locket. Skär skåror och pensla locket med uppvispat ägg. Låt jäsa i 10 minuter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt stå i 10 minuter
Lycka till Miriam!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
25 gr jäst
3 dl vatten
1 msk olja
1 msk maizena
1 tsk salt
2 msk persilja
½ tsk krossad rosmarin
Gör degen och låt den jäsa 45 minuter. Under tiden gör de två fyllningarna.
4 röda paprikor
3 stora gula lökar
3 msk persilja
3/4 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2-3 msk vatten
Hacka lök och paprika. Fräs dem mjuka i vattnet och tillsätt kryddorna när de är klara. Låt svalna.
250 gr keso
1 vitlöksklyfta
3 msk persilja
1 krm timjjan
1 krm basillika
1 msk gräslök
2 krm salt
svartpeppar
Blanda keson med örterna , salt och peppar. Jag använde färska örter från växthuset och tog ungefär 1 msk av varje.
Mozarella i skivor eller annan ost, jag tog cheddar.
1 vispat ägg
När degen är jäst, knåda och dela i en stor och en mindre bit. Klä en rund bakform med den stora biten. Lägg hälften av paprika och lökblandningen på botten. Lägg på kesoröran och ost. Lägg på resten av röran och pensla kanten med ägg. Kavla och lägg på locket. Skär skåror och pensla locket med uppvispat ägg. Låt jäsa i 10 minuter. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt stå i 10 minuter
Lycka till Miriam!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback