Borsjtj-rysk rödbetssoppa

På hösten är det härligt att besöka torghandeln och titta i affärernas grönsaksdiskar för att se vad som är nyskördat. Färska rödbetor i en vegetarisk borsjtj med ett gott bröd från Solbergets bagarstuga är kalasmat för både gom och öga.

Lördag förmiddag på Stora Torget i Karlstad finns det alltid något gott att hitta.

6 port

6-7 rödbetor (500 gr)
2 gula lökar
1-2 morötter
1 klyfta vitkål (250 gr)
2 msk smör
1½ l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1-2 msk vitvinsvinäger
1 krm svarpeppar
ev salt

Riv eller strimla grönsakerna. Spar en rödbeta till slutet. Fräs grönsakerna i smör några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor. Koka 20-30 minuter. Smaka av med salt och vinäger. Tillsätt den sista rödbetan. Servera med crème fraiche eller gräddfil.

Borsjtj är lättare att laga än att stava.

Smaklig måltid!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0