Äppelkaka + äppelmuffins

Här kommer ett succérecept. Samuel som inte gillar efterrätter åt två bitar av äppelkakan! Det är ett recept från Allt om mat.

Varsågod! En härlig äppelmuffins.

Smeten

12 dl dinkelsikt (jag tog 3 d fullkornsdinkel och resten vetemjöl)
4 dl socker
2½ msk bakpulver
1 påse mald kardemumma (17 gr)
300 gr rumssvarmt smör
3 ägg
6 dl mjölk

Topping till långpannan

3 skivade äpplen
½ dl kokos
½ dl råsocker
1 msk kanel

Muffins

2 rivna äpplen
1 msk krossad kardemumma
1 skivat äpple


Blanda de torra ingridienserna och klicka ner det rumsvarma smöret till en smulig smet. Blanda ner ägg och mjölk och rör tills smeten är slät. Häll hälften av smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Lägg på toppingen. Riv 2 äpplen och blanda ner i smeten som är kvar. Fyll 9-12 stora muffinsformar. Toppa med äpplskivor och krossad kardemumma. Båda sorterna gräddas 25-30 minuter i 200 grader.

Äppelkaka med vaniljsås. Klassisk och gott.

Väl värt besväret!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0