Gott till bubbel

En lördagskväll skulle vi hitta på lite gott till en flaska champagne, som vi fått. Det blev en tur till fiskbilen. Där köpte vi färska räkor och hälleflundra. Till räkorna gjorde jag en enkel dipp som mamma/mormor Iris lärt mig.

Till champagne passar det bra med räkor och en god dipp.

Räkdipp

1 del majonäs
2 delar crème fraiche
chilisås
pepparrot
salt

Blanda och samka av.

Till den här rätten använde vi de sista murklorna från mormor Iris. De ger en fantastisk smak till såsen.

Hälleflundra med murkelsås.

Murkelflundra

4 hällefrundrafiléer
1 kg mjölig potatis
smör
5 dl grädde
1 ägg
1 charlottenlök
champinjoner/murklor
svampbuljongtärning
1 dl vatten
riven parmesan
riven gouda
salt
peppar

Skala och koka potatisen och gör ett gott mos med grädde och smör, vispa och tillsätt ägget. Fräs finhackad charlottenlök i smör, tillsätt skivade champinjoner. Koka murklorna och häll bort vattnet. Hacka dem och stek med resten av svampen. Tillsätt grädde och svampbuljong och koka ihop tills såsen tjocknar, tillsätt eventuellt ljus redning. Blanda ner parmesanosten. Sjud hälleflundrafiléerna. Spritsa moset runt kanten på en ungsfast form. Lägg ner fisken och häll såsen över och lägg den rivna osten ovanpå. Gratinera i 225-250 grader i 15-20 minuter. Efter den här middagen får man ta en promenad.

Smaklig måltid !

Mamma Gunilla och Pappa Torgny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0