Fisksåser

Den här goda såsen har vi fått av goda vänner i Skåne.

2 dl crème fraiche
3 dl grädde
0,75 dl sherry
1 fiskbuljongtärning
1 msk mjöl
1 msk smör
1 burk röd stebitsrom
salt och peppar

Koka ihop crème fraiche, grädde och sherry. Red av med smöret som blandats med mjölet. Före servering tillsätt stenbitsromen, det får inte koka.

Såsen är jättegod till ungsstekt lax med pressad potatis.

Här kommer tre goda kalla laxsåser.

Romsås

5 dl lätt crème fraiche
1 burk röd stenbitsrom
finhackad gräslök
salt och peppar

Gurksås

2 dl majonäs
2 dl crème fraiche
½ grovt riven gurka
salt och peppar

Gurksås är ett sätt att variera den rökta laxen.

Hjortronsås

5 dl lätt crème fraiche
1 dl hjortronsylt

Hjortronsås - det kan inte bli enklare och inte godare heller.

Hjortronsåsen passar utmärkt till varmrökt lax.

Alla tre såserna är jättegoda till varmrökt lax.

Smaklig måltid!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0