Fisksåser
Den här goda såsen har vi fått av goda vänner i Skåne.
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
0,75 dl sherry
1 fiskbuljongtärning
1 msk mjöl
1 msk smör
1 burk röd stebitsrom
salt och peppar
Koka ihop crème fraiche, grädde och sherry. Red av med smöret som blandats med mjölet. Före servering tillsätt stenbitsromen, det får inte koka.
Såsen är jättegod till ungsstekt lax med pressad potatis.
Här kommer tre goda kalla laxsåser.
Romsås
5 dl lätt crème fraiche
1 burk röd stenbitsrom
finhackad gräslök
salt och peppar
Gurksås
2 dl majonäs
2 dl crème fraiche
½ grovt riven gurka
salt och peppar
Hjortronsås
5 dl lätt crème fraiche
1 dl hjortronsylt
Alla tre såserna är jättegoda till varmrökt lax.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback