Morotslasange
När jag gifte mig så blev det med en vegetarian så då får man tänka om. Lasangen blev vegetarisk. Det här receptet hittade jag i ett reklamblad för keso 1984 och har lagat den otaliga gånger sedan dess.
3 stora rivna morötter
3 skivade gula lökar
1 kartong krossade tomater (jag tycker att ICA.s är godast)
500 gr keso
tomatpuré
salt, peppar och oregano
gröna lasangeplattor
Fräs morötter och lök glansigt i smör på medelvärme. Tillsätt tomater, tomatpuré och kryddor. Koka i 20 minuter. Blanda ner keson. Varva sås och lasangeplattor, sås överst. Tillsätt mjölk om det ser torrt ut. Grädda 175-200 gr i 30 minuter. Tillsätt osten och grädda tills den fått fin färg.
Smaklig måltid
Mamma Gunilla
3 stora rivna morötter
3 skivade gula lökar
1 kartong krossade tomater (jag tycker att ICA.s är godast)
500 gr keso
tomatpuré
salt, peppar och oregano
gröna lasangeplattor
Fräs morötter och lök glansigt i smör på medelvärme. Tillsätt tomater, tomatpuré och kryddor. Koka i 20 minuter. Blanda ner keson. Varva sås och lasangeplattor, sås överst. Tillsätt mjölk om det ser torrt ut. Grädda 175-200 gr i 30 minuter. Tillsätt osten och grädda tills den fått fin färg.
Smaklig måltid
Mamma Gunilla
Kommentarer
Postat av: Karin Hjort
Hej Gunilla
Syster Anna tipsade om det här receptet och det var både enkelt och gott! Till och med en köksnovis som jag fick till det :-)
Postat av: Andreas
I dag ska jag nog göra en morotslasange tror jag!
Trackback