Trippelchoklad
Vi äter inte efterrätter så ofta men när vi gör det då kan vi ta i ordentligt ibland. Här är det tre sorters choklad i kakan, plus sås och chokladglass. Receptet är en kladdkaka och kommer från Allt om Mat. Vi var inte så många så jag halverade receptet och bakade i små portionsformar.

12 bitar
125 gr mörk choklad (70%)
100 gr rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½dl vetemjöl
75 gr mörk choklad (90%)
tryffelsås
100 gr mörk choklad (70%)
2 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka choklade och smält i micron. Vispa ihop smör och socker. Vispa äggen och tillsätt lite i taget i smörblandningen. Rör ner den smälta chokladen. Blanda de torra ingridienserna och vänd ner dem i smeten. Grovhacka den mörka chokladen (90%) och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en smord och mjölad form 24Xx24 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka upp grädden. Bryt chokladen (70%) i bitar och rör ner i grädden. Servera kakan med chokladglass och tryffelsås.
Sött och gott!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

12 bitar
125 gr mörk choklad (70%)
100 gr rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½dl vetemjöl
75 gr mörk choklad (90%)
tryffelsås
100 gr mörk choklad (70%)
2 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka choklade och smält i micron. Vispa ihop smör och socker. Vispa äggen och tillsätt lite i taget i smörblandningen. Rör ner den smälta chokladen. Blanda de torra ingridienserna och vänd ner dem i smeten. Grovhacka den mörka chokladen (90%) och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en smord och mjölad form 24Xx24 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Koka upp grädden. Bryt chokladen (70%) i bitar och rör ner i grädden. Servera kakan med chokladglass och tryffelsås.
Sött och gott!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Postat av: Anna & Samuel
mmmmmm....
Trackback