Päron med chokladmousse
Av Samuel och Anna fick vi en jul Xanté (päronlikör) och god chokladkonfekt. Dom smakerna inspirerade oss till lördagens efterrätt, som vi bjöd våra goda vänner Åsa och Anders på. Huvudrätten var den asiatiska laxen som finns här på bloggen.

Inkokota päron
4 st små päron/päronhalvor
2 dl strösocker
4 dl vatten
0,5 dl pressad citron
Koka upp socker, vatten och citronsaft. Skala päronen och lägg ned dem i vattnet. Koka i ca 20 minuter tills de är mjuka. Låt dem kallna i lagen.
Chokladmousse

Inkokota päron
4 st små päron/päronhalvor
2 dl strösocker
4 dl vatten
0,5 dl pressad citron
Koka upp socker, vatten och citronsaft. Skala päronen och lägg ned dem i vattnet. Koka i ca 20 minuter tills de är mjuka. Låt dem kallna i lagen.
Chokladmousse
100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
3 ägg
2 msk florsocker
Smält chokladen i micron. Skilj äggulorna från vitorna. Hälften av äggvitan ska användas, vispa den hårt. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitan rinner ut, då är den färdig. Vispa grädden hårt. Vispa gulorna med florsockret och rör ner dem i den smälta chokladen. Rör ner chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd till sist ner den vispade äggvitan. Ställ kallt någon timme innan moussen ska serveras.
Ät och njut!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback