Ostkaka
Jag förknippar ostkaka med Småland och Emils mamma Alma. Hon var ju en riktig matmamma. Jag tror att det är ostkakan hon var känd för men Torgny tror att det var kalvdansen. Här kommer i alla fall min variant.

Ostkaka 4 port
500 gr keso
½ dl sötmandel
ev. 3-5 malda bittermandlar, förstärker mandelsmaken
3 ägg
1 knapp dl socker
½ dl vetemjöl
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln och riv eventuellt bittermandeln. Vispa ägg och socker lätt i en stor bunke. Blanda ner mjöl, mandel, mjölk och keso. Häll i en smord ugnsform 1½ l. Grädda ostkakan i ca 1 timme. Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och hallonsylt.

Ät och njut!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Ostkaka 4 port
500 gr keso
½ dl sötmandel
ev. 3-5 malda bittermandlar, förstärker mandelsmaken
3 ägg
1 knapp dl socker
½ dl vetemjöl
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln och riv eventuellt bittermandeln. Vispa ägg och socker lätt i en stor bunke. Blanda ner mjöl, mandel, mjölk och keso. Häll i en smord ugnsform 1½ l. Grädda ostkakan i ca 1 timme. Servera ostkakan ljummen med vispad grädde och hallonsylt.

Ät och njut!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback