Dilldipp
Morbror Stefan och Pappa Torgny har alltid hävdat att dillchips är godast, även om kommer sist i test. Jag tror att det beror på att de till en början fick ha dem ifred. Men med ihärdig träning har fruar och barn lärt sig att äta, och till och med uppskatta dillchips. Detta blev extra tydligt när vi trötta och hungriga skulle handla i fredags och de serverade hemgjord dipsås med morötter och dillchips. Jag lät mig förföras. I övrigt jobbar Torgny hela helgen så det blir inga nyheter.

Dilldip
gräddfil
lökpulver
dill
salt och peppar
Rör ner kryddorna i gräddfilen. Smaka dig fram, det ska vara mycket lökpulver. Ska man doppa morötter behövs det lite mera salt, men till chips nästan inget alls.


Vi serverade dip och morötter som tillbehör till kräftsoppan. Receptet finns på bloggen sedan tidigare men i en annan tallrik (loppisfynd som påminner om min Farmor Hanna som inspirerat mig med sin matlagning när jag var liten)

Kräftsoppa
2 medelstora morötter
1 ask kräftost 400 gr
5 dl lättcrème fraiche
½ dl vatten
1 burk kräftstjärtar
dill
salt och peppar
2 msk smör
Skala, riv och fräs morötterna i smöret. Rör ner mjukosten och låt den smälta på medelvärme. Blanda ner vatten, kräftspad och crème fraiche och koka upp. Strax innan servering, tillsätt kräftstjärtar och dill. Lättare kan det inte bli.
I dillens tecken ät och njut!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Dilldip
gräddfil
lökpulver
dill
salt och peppar
Rör ner kryddorna i gräddfilen. Smaka dig fram, det ska vara mycket lökpulver. Ska man doppa morötter behövs det lite mera salt, men till chips nästan inget alls.


Vi serverade dip och morötter som tillbehör till kräftsoppan. Receptet finns på bloggen sedan tidigare men i en annan tallrik (loppisfynd som påminner om min Farmor Hanna som inspirerat mig med sin matlagning när jag var liten)

Kräftsoppa
2 medelstora morötter
1 ask kräftost 400 gr
5 dl lättcrème fraiche
½ dl vatten
1 burk kräftstjärtar
dill
salt och peppar
2 msk smör
Skala, riv och fräs morötterna i smöret. Rör ner mjukosten och låt den smälta på medelvärme. Blanda ner vatten, kräftspad och crème fraiche och koka upp. Strax innan servering, tillsätt kräftstjärtar och dill. Lättare kan det inte bli.
I dillens tecken ät och njut!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback