Jerusalembröd
När vi var i Jerusalem i våras köpte vi bröd som såg ut som det här brödet. Jag har inget recept så jag improviserade. Jag är så förtjust i deras brödkrydda Zater som man har till. Man doppar en bit bröd i olivolja eller hommous och lite av kryddan. Den finns att köpa i orientaliska affärer.
2 bröd
2 dl vatten
25 gr jäst
½ tsk salt
3 msk olivolja
vetemjöl
sesamfrö
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Blanda ner mjöl till en fast deg. Låt det jäsa i 30 minuter. Dela degen i 2 delar och rulla ut till rundlar. Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Låt jäsa 20 minuter. Grädda i 225 grader 1 12-15 minuter.
Undertecknad i Jerusalem maj 2008
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Detta lär verkligen gott och jag har alltid undrat vad man kan göra med Zatar-kryddan. Smörrebröd är en favorit hemma hos oss också, och vil formligen älskar Skagen. Off-season är det som bäst där - håller helt med!
Trevlig helg!
Hälsningar Mamma Mat