Chokladtryffeltårta
Den här kakan fick jag första gången i Liverpool av prästfrun på sjömanskyrkan, Ann-Britt Bergendorf. Den är lite jobbig att göra och mycket mäktig så jag gör den inte så ofta men den smakar desto bättre då.

12-15 bitar
Pajdeg
225 gr smör
5 dl vetemjöl
1 ägg
3/4 dl socker
Fyllning
100 gr kokosfett
2 ägg
5 dl florsocker
1½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör pajdegen och låt den vila. Gör i ordning fyllningen. Smält kokosfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Rör ner det avsvalnade kokosfettet. Kavla ut 2/3 delar av degen. Lägg i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Lägg i fyllningen. Kavla ut resten av degen och lägg som lock. Grädda på galler på botten eller första falsen, 190 grader i ca 30 minuter. När kakan svalnat sikta över florsockar. Kakan blir godare om den görs en dag i förväg. För att lätta upp kakan serverar vi fruktsallad till.
Fruktsallad
apelsin
äpple
banan
kiwi
sharonfrukt
Ät och njut!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Som bonus kommer en fin vinterbild. Vi har njutit av de fina vinterdagar vi fått. Efter en promenad kan man unna sig något extra gott.


12-15 bitar
Pajdeg
225 gr smör
5 dl vetemjöl
1 ägg
3/4 dl socker
Fyllning
100 gr kokosfett
2 ägg
5 dl florsocker
1½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör pajdegen och låt den vila. Gör i ordning fyllningen. Smält kokosfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Rör ner det avsvalnade kokosfettet. Kavla ut 2/3 delar av degen. Lägg i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Lägg i fyllningen. Kavla ut resten av degen och lägg som lock. Grädda på galler på botten eller första falsen, 190 grader i ca 30 minuter. När kakan svalnat sikta över florsockar. Kakan blir godare om den görs en dag i förväg. För att lätta upp kakan serverar vi fruktsallad till.
Fruktsallad
apelsin
äpple
banan
kiwi
sharonfrukt
Ät och njut!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Som bonus kommer en fin vinterbild. Vi har njutit av de fina vinterdagar vi fått. Efter en promenad kan man unna sig något extra gott.

Kommentarer
Trackback