Ugnsomelett
Av kall kokt potatis, ägg och lite smått och gott från kylskåpet kan man lätt göra en god lunch. Idag gjorde jag så här.

2 port
1 gul lök
5 kalla kokta potatisar
6 körsbärstomater
3 ägg
½ dl parmesanost
2 msk mjölk
salt och peppar
smör
Sätt på ugnen 225 grader. Hacka och stek löken medan du skalar och tärnar potatisen. Stek helst i en gjutjärnspannan. Tillsätt potatisen och stek några minuter. Klyfta och lägg i körsbärstomaterna. Krydda med salt och peppar. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt parmesanosten. Häll äggsmeten över grönsakerna och stek i några minuter ställ sedan in omeletten i ugnen och grädda i ca 15 minuter.
Man kan ha oliver, fetaost, skinka, bacon, soltorkade tomater mm i omeletten.
Smaklig lunch!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

2 port
1 gul lök
5 kalla kokta potatisar
6 körsbärstomater
3 ägg
½ dl parmesanost
2 msk mjölk
salt och peppar
smör
Sätt på ugnen 225 grader. Hacka och stek löken medan du skalar och tärnar potatisen. Stek helst i en gjutjärnspannan. Tillsätt potatisen och stek några minuter. Klyfta och lägg i körsbärstomaterna. Krydda med salt och peppar. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt parmesanosten. Häll äggsmeten över grönsakerna och stek i några minuter ställ sedan in omeletten i ugnen och grädda i ca 15 minuter.
Man kan ha oliver, fetaost, skinka, bacon, soltorkade tomater mm i omeletten.
Smaklig lunch!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Postat av: Maria Starrin
Mmmm, det där låter som något för en äggälskare som mig. Det ska jag testa någon dag!
Trackback