Bayersk kräm
Jag har gjort många efterrätter en gång och några fåtal många gånger. Den här har jag gjort vintrtid när det är säsong för blodapelsiner.

4-6 port
2-3 dl pressad blodapelsin
7 blad gelatin
½ dl vatten
1 dl socker
3 dl grädde
1-2 kiwi
1-2 blodapelsiner
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka ihop socker och vatten. Smält ner gelatinbladen i den varma sockerblandningen och tillsätt apelsinsaften. Låt det kallna och börja stelna, tar ca 1-2 timmar. Vispa grädden och rör ner. Häll upp i fina glas och låt det stelna. Strax före servering tärna kiwin och skär blodapelsinen i skinnfria klyftor. Dekorera varannat glas med kiwi och varannat med blodapelsin, jättesnyggt och gott.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

4-6 port
2-3 dl pressad blodapelsin
7 blad gelatin
½ dl vatten
1 dl socker
3 dl grädde
1-2 kiwi
1-2 blodapelsiner
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka ihop socker och vatten. Smält ner gelatinbladen i den varma sockerblandningen och tillsätt apelsinsaften. Låt det kallna och börja stelna, tar ca 1-2 timmar. Vispa grädden och rör ner. Häll upp i fina glas och låt det stelna. Strax före servering tärna kiwin och skär blodapelsinen i skinnfria klyftor. Dekorera varannat glas med kiwi och varannat med blodapelsin, jättesnyggt och gott.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback