Lyxig rotfruktsgratäng
Till vår (i alla fall Torgnys) stora förtjusning har "kusin" Simon slagit in på den gröna vägen, och blivit vegetarian. Det berättade han i helgen, när vi åt middag hos "farmor" Ingrid. Det här receptet kommer han att gilla. Det lyxiga är osten och grädden!

2 morötter
1 stor palsternacka
1 liten rotselleri
1 dl grädde
4 dl grönskasbuljong
2 dl riven lagrad ost
ljus redning
4 skivor formfranska
1 dl grädde
rapsolja
örtsalt och vitpeppar
Täna "rotsakerna" i små bitar. Lägg dem på en plåt med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25 min i 225 grader. Dela formfranskan i fyrkantiga biter och häll över 1 dl grädde och lite örtslat Koka upp buljongen med 1 dl grädde. Red av med 2-3 matskedar ljus redning och koka 3 min. Sänk vämen och rör ner osten så att den smälter. Lägg rotsakerna i en smord eldfast form. Häll över såsen och toppa med brödtärningarna. Sänk värmen till 200 grader och gratinera i 20 minuter.
Smaklig måltid!
Moster Gunilla och Morbror Torgny

2 morötter
1 stor palsternacka
1 liten rotselleri
1 dl grädde
4 dl grönskasbuljong
2 dl riven lagrad ost
ljus redning
4 skivor formfranska
1 dl grädde
rapsolja
örtsalt och vitpeppar
Täna "rotsakerna" i små bitar. Lägg dem på en plåt med olja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25 min i 225 grader. Dela formfranskan i fyrkantiga biter och häll över 1 dl grädde och lite örtslat Koka upp buljongen med 1 dl grädde. Red av med 2-3 matskedar ljus redning och koka 3 min. Sänk vämen och rör ner osten så att den smälter. Lägg rotsakerna i en smord eldfast form. Häll över såsen och toppa med brödtärningarna. Sänk värmen till 200 grader och gratinera i 20 minuter.
Smaklig måltid!
Moster Gunilla och Morbror Torgny
Kommentarer
Postat av: Andreas
Inte så oväntat kanske.. :)
Postat av: Kusin Simon
Detta ska jag defenitivt prova! Det låter riktigt smaskens! Och nej... det var nog inte så oväntat... har ju varit på gång flera gånger tidigare :)
Trackback