Curryfisk
Ett gammalt "torskrecept" som kommer till heders igen. Jag änvänder Pangalus istället. Som torsk smakar det inte, men Jonathans kompis Fredrik tyckte i alla dall att det var lite som på restaurang.

4 port
800 gr valfri vit fisk
2 purjolökar
2-3 msk curry
olja eller smör
4 dl crème fraiche
½ tsk salt
salt och vitpeppar
Strimla purjolöken och skölj den. Fräs den i olja/smör och curry. Det kan vara ganska mycket curry för crème fraichen lenar smaken. Koka några minuter. Smaka av med salt. Smörj en eldfast form. Häll på lite av såsen i botten. Lägg på fiskiléerna. Salta och peppra. Häll på resten av såsen. Gratinera i ugnen 200 grader i ca 30 minuter. Servera med kokt ris. Majs och morot som tillbehör, smakar lite sött till det starka.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

4 port
800 gr valfri vit fisk
2 purjolökar
2-3 msk curry
olja eller smör
4 dl crème fraiche
½ tsk salt
salt och vitpeppar
Strimla purjolöken och skölj den. Fräs den i olja/smör och curry. Det kan vara ganska mycket curry för crème fraichen lenar smaken. Koka några minuter. Smaka av med salt. Smörj en eldfast form. Häll på lite av såsen i botten. Lägg på fiskiléerna. Salta och peppra. Häll på resten av såsen. Gratinera i ugnen 200 grader i ca 30 minuter. Servera med kokt ris. Majs och morot som tillbehör, smakar lite sött till det starka.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Postat av: Ingegerd Holmquist
En hälsning från Kronoparken!Vilken fin blogg och sååå många spännande recept.Länken har vidarbefodrats till
alla utflugna barn. Vi ska genast testa flera recept, det behövs lite nya ideér och ny inspiration ibland, både på hemmaplan och i cafeét.Tack! Ingegerd
Trackback