Borsjtj-rysk rödbetssoppa
På hösten är det härligt att besöka torghandeln och titta i affärernas grönsaksdiskar för att se vad som är nyskördat. Färska rödbetor i en vegetarisk borsjtj med ett gott bröd från Solbergets bagarstuga är kalasmat för både gom och öga.

6 port
6-7 rödbetor (500 gr)
2 gula lökar
1-2 morötter
1 klyfta vitkål (250 gr)
2 msk smör
1½ l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1-2 msk vitvinsvinäger
1 krm svarpeppar
ev salt
Riv eller strimla grönsakerna. Spar en rödbeta till slutet. Fräs grönsakerna i smör några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor. Koka 20-30 minuter. Smaka av med salt och vinäger. Tillsätt den sista rödbetan. Servera med crème fraiche eller gräddfil.

Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

6 port
6-7 rödbetor (500 gr)
2 gula lökar
1-2 morötter
1 klyfta vitkål (250 gr)
2 msk smör
1½ l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1-2 msk vitvinsvinäger
1 krm svarpeppar
ev salt
Riv eller strimla grönsakerna. Spar en rödbeta till slutet. Fräs grönsakerna i smör några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor. Koka 20-30 minuter. Smaka av med salt och vinäger. Tillsätt den sista rödbetan. Servera med crème fraiche eller gräddfil.

Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback