Béchamelsås eller vit sås
Benjamin frågade häromdagen hur man gör vit sås. Idag fick han göra den. Såsen är en grund i matlagning tycker jag. På så sätt kan man göra sås till kött, fisk, varma smörgåsar, suffléer och lasange m.m.

4 port
3 msk smör
3 msk mjöl
4-5 dl mjölk eller buljong eller blandat
salt och peppar
ev 2-3 msk grädde
Smält smöret på medelvärme. Tillsät mjölet och rör klimpfritt. Tillsätt sedan vätskan lite i taget. När all vätska är tillsatt låt koka tre minuter för att få bort mjölsmaken. Om man har tid kan man värma upp vätskan innan man tillsätter den.

Lycka till!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

4 port
3 msk smör
3 msk mjöl
4-5 dl mjölk eller buljong eller blandat
salt och peppar
ev 2-3 msk grädde
Smält smöret på medelvärme. Tillsät mjölet och rör klimpfritt. Tillsätt sedan vätskan lite i taget. När all vätska är tillsatt låt koka tre minuter för att få bort mjölsmaken. Om man har tid kan man värma upp vätskan innan man tillsätter den.



Lycka till!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback