Steka strömming utan os
En sak förenar min pappa och Torgny. De älskar båda fisk, både att fiska och äta. En sak skiljer dem dock när man ska äta strömming. Pappa kom från västkusten och åt därför på västkustskt vis med lingonsylt. Det kan jag inte få i Torgny så han äter äppelmos till. Stekt strömming med potatismos är för övrigt det godaste Torgny vet.

4 port
600 gr strömmingsfilé
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
vitpeppar
Nu till knepet. Först så blandar man grovt rågmjöl salt och lite vitpeppar i en påse. Sedan skakar man 4-5 strömmingsfileér i påsen. Lägg dem sedan på silkonplåtpapper. 600 gram får plats på en plåt. Häll flytande smör över och under. Stek dem i ugnen i 275 grader 10-12 minuter.

Smaklig måltid !
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

4 port
600 gr strömmingsfilé
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
vitpeppar
Nu till knepet. Först så blandar man grovt rågmjöl salt och lite vitpeppar i en påse. Sedan skakar man 4-5 strömmingsfileér i påsen. Lägg dem sedan på silkonplåtpapper. 600 gram får plats på en plåt. Häll flytande smör över och under. Stek dem i ugnen i 275 grader 10-12 minuter.

Smaklig måltid !
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback