Pepparlax
Vi äter ganska ofta lax så då måste man variera sig lite. Det här receptet kommer från en av alla mina kokböcker, Fredagsgourmet. Laxen är god och vacker. Särskilt trevligt blir det när vi kan grilla laxen på altanen. På vintern får den stekas i ugn.

4 port.
750 gr lax
salt
2 tsk krossad 4 peppar
Stek laxen i ugn eller på grillen.
Tomatkompott:
250 gr körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
½ msk jungfruolja
½ dl honung
½ dl balsamvinäger.
Halvera tomaterna och koka snabbt ihop med övriga ingridienser.
Wokad zucchini
2 fasta Zucchini
2 msk jungfruolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Skär zucchinin i stavar. Fräs vitlöken i oljan och tillsätt zucchinin. Stek hastigt. Salta.
Servera detta med jasmin- eller basmatiris.

Smaklig måltid
Mamma Gunilla och Pappa Torgny


4 port.
750 gr lax
salt
2 tsk krossad 4 peppar
Stek laxen i ugn eller på grillen.
Tomatkompott:
250 gr körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
½ msk jungfruolja
½ dl honung
½ dl balsamvinäger.
Halvera tomaterna och koka snabbt ihop med övriga ingridienser.
Wokad zucchini
2 fasta Zucchini
2 msk jungfruolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
Skär zucchinin i stavar. Fräs vitlöken i oljan och tillsätt zucchinin. Stek hastigt. Salta.
Servera detta med jasmin- eller basmatiris.

Smaklig måltid
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback