Hannas franska äppelkaka
Den här hösten fick vi rikligt med äppen i trädgården. Så vi har gjort massor med äppelmos. En av våra favoritäppelkakor fick vi av svärmor Margaretha när vi kom hem med Andreas (nr 3 i syskonskaran) i augusti 1988. Den smakar lika gott varje gång.

5 dl äppelmos
100 g smör
2 dl mald mandel
1½ dl råsocker
2 ägg
skal från en lime
Häll moset i en smord form, med limesaft över. Smält smöret. Mal mandeln, blanda med socker, rivet limeskal, smör och ägg. Häll smeten över äppelmoset. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Smaklig måltid
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

5 dl äppelmos
100 g smör
2 dl mald mandel
1½ dl råsocker
2 ägg
skal från en lime
Häll moset i en smord form, med limesaft över. Smält smöret. Mal mandeln, blanda med socker, rivet limeskal, smör och ägg. Häll smeten över äppelmoset. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Smaklig måltid
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback