Gunillas grekiska fisk
Det här receptet kommer från vår tid i London på 80-talet. Vi åt en del ute då och njöt av mat från alla världens hörn som man kan göra i storstäder. Den här fisken fick vi på en grekisk restaurang och jag återskapade den hemma i Sverige och fick den publicerad i Allt om Mat.
400 gr djupfryst torsk
1 liten citron
4 tomater
1 knippe persilja
1 fiskbuljongtärning+2 dl kokande vatten
½ tsk salt
1 krm citronpeppar
Lägg skivad citron i botten på en vid kastrull. Lägg halvtinad fisk i bitar ovanpå. Lägg skivade tomater och hackad persilja överst. Häll fiskbuljong och kryddor över fisken och sjud försiktigt i 5-10 min. Servera med kokt ris och sallad
400 gr djupfryst torsk
1 liten citron
4 tomater
1 knippe persilja
1 fiskbuljongtärning+2 dl kokande vatten
½ tsk salt
1 krm citronpeppar
Lägg skivad citron i botten på en vid kastrull. Lägg halvtinad fisk i bitar ovanpå. Lägg skivade tomater och hackad persilja överst. Häll fiskbuljong och kryddor över fisken och sjud försiktigt i 5-10 min. Servera med kokt ris och sallad
Kommentarer
Trackback