Coleslaw

När vi bodde i England på 80-talet var inte matkulturen mycket att hurra för. Jamie Oliver var bara ett barn då så maten var traditionell och trist, fet och urkokt. De gröna ärtorna var konserverade och färgade illgröna! Det fanns i alla fall en sak jag gillade och det var coleslaw. Det är svårt att göra den lika god som i England men det här receptet är det som påminner mest om den coleslaw jag minns.
Jag plussar på med en variant med morot.

Coleslaw passar utmärkt till pastarätter.

Med anans

350 g strimlad vitkål
150 g krossad anans
1 dl gräddfil
2½ msk majonäs
1 msk riven pepparrot
½ msk senap
½ tsk salt

Med morot

350 gr strimlad morot
1 riven morot
½-1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
½ dl majonäs
½ dl crème fraiche

Och detta är en variant på coleslaw som bl a saknar pepparrot.


Smaklig måltid!

Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0