Coleslaw
När vi bodde i England på 80-talet var inte matkulturen mycket att hurra för. Jamie Oliver var bara ett barn då så maten var traditionell och trist, fet och urkokt. De gröna ärtorna var konserverade och färgade illgröna! Det fanns i alla fall en sak jag gillade och det var coleslaw. Det är svårt att göra den lika god som i England men det här receptet är det som påminner mest om den coleslaw jag minns.
Jag plussar på med en variant med morot.

Med anans
350 g strimlad vitkål
150 g krossad anans
1 dl gräddfil
2½ msk majonäs
1 msk riven pepparrot
½ msk senap
½ tsk salt
Med morot
350 gr strimlad morot
1 riven morot
½-1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
½ dl majonäs
½ dl crème fraiche

Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Jag plussar på med en variant med morot.

Med anans
350 g strimlad vitkål
150 g krossad anans
1 dl gräddfil
2½ msk majonäs
1 msk riven pepparrot
½ msk senap
½ tsk salt
Med morot
350 gr strimlad morot
1 riven morot
½-1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
½ dl majonäs
½ dl crème fraiche

Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback