Trattkantarellpaj
När Miriam och Erik kom ville jag bjuda på kantareller som jag hittade i skogen förra helgen. Det blev min standarpaj förgylld med skogens guld.

pajdeg
2½ dl vetemjöl
75 gr smör
½ dl kallt vatten
fyllning
250 gr riven ost
3 dl grädde
3 ägg
smaksättning
smörstekta kantareller
stekt lök
oregano
muskot
skinka
Gör pajdegen och låt den vila i kylen en stund. Kavla ut degen och lägg den en pajform. Låt gärna degen hänga över kanten för den har en tendens att glida ner på botten. Picka botten med en gaffel, det hindrar botten från att resa sig och bli bubblig. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Skär bort överflödig deg.
Blanda ägg och grädde. Rör ner valfri fyllning och blanda ner osten. Häll fyllningen i pajsaklet. Grädda i ca 30 minuter. Vill man ha det magrare kan man byta ut en del av grädden mot mjölk.
Pröva er fram till en egen favorit!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

pajdeg
2½ dl vetemjöl
75 gr smör
½ dl kallt vatten
fyllning
250 gr riven ost
3 dl grädde
3 ägg
smaksättning
smörstekta kantareller
stekt lök
oregano
muskot
skinka
Gör pajdegen och låt den vila i kylen en stund. Kavla ut degen och lägg den en pajform. Låt gärna degen hänga över kanten för den har en tendens att glida ner på botten. Picka botten med en gaffel, det hindrar botten från att resa sig och bli bubblig. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Skär bort överflödig deg.
Blanda ägg och grädde. Rör ner valfri fyllning och blanda ner osten. Häll fyllningen i pajsaklet. Grädda i ca 30 minuter. Vill man ha det magrare kan man byta ut en del av grädden mot mjölk.
Pröva er fram till en egen favorit!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback