Svartrötter med trattisar

1 l trattkantareller
1 msk smör
500 g svartrötter
1 skivad citron
0,5 st purjolök, liten, finhackad
200 g broccoli i buketter
2 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
hackad färsk basilika
50 g cashewnötter, grovhackade
Skär svampen i bitar och låt den koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs i ca 15 min på svag värme. Skala svartrötterna. Var noga med att lägga dem direkt i kallt täckande citronvatten, de svartnar annars lätt före kokning. Koka rötterna ca 10 min med skivad citron i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Tillsätt purjolök, broccoli och matlagningsgrädde till svampen. Låt koka ihop några minuter. Krydda med salt, peppar och basilika. Rör ner nötterna och häll fräset över svartrötterna på serveringstallrikar.
Njut av höstens bruna guld!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Hej! Hittade er sida nu på morgonen. En kanonsida som jag garanterat kommer att besöka igen. Nu måste jag nog ut och plocka lite trattisar....