Grillat x 3
Brorsan var hemma i helgen och firade sin födelsedag i förskott. Han handlade och vi lagade. Eftersom sensommarsolen lyste på altanen blev det grillat. Det blev både kött och fisk och sallad enligt Gi metoden som Göran följer framgångsrikt. Vi gjorde också potatis för oss vanliga, som älskar kolhydrater.

Fläskfilé
Santa Maria marinad allround
honung
färsk timjan
lite, lite hickory smoke
halverade paprikor
Marinera minst 30 minuter, gärna längre. Grilla 30 minuter.

Makrillfilé
salt och citronpeppar
halverade citroner
Krydda och grilla 5 minuter på varje sida.

Halloumisallad
sallad
gurka
tomater
färska champinjoner
paprika i olika färger
rödlök
halloumi grillad i grillpanna och skuren i bitar
Skär grönsakerna i valfri storlek och lägg halloumin på toppen. och servera med dressing.
Dressing
4 msk olja
3 msk balsamvinäger
1 tsk honung
citronpeppar och salt
Blanda och smaka dig fram.
Grattis på 44-årsdagen Göran!
Syster Gunilla och svåger Torgny

Fläskfilé
Santa Maria marinad allround
honung
färsk timjan
lite, lite hickory smoke
halverade paprikor
Marinera minst 30 minuter, gärna längre. Grilla 30 minuter.

Makrillfilé
salt och citronpeppar
halverade citroner
Krydda och grilla 5 minuter på varje sida.

Halloumisallad
sallad
gurka
tomater
färska champinjoner
paprika i olika färger
rödlök
halloumi grillad i grillpanna och skuren i bitar
Skär grönsakerna i valfri storlek och lägg halloumin på toppen. och servera med dressing.
Dressing
4 msk olja
3 msk balsamvinäger
1 tsk honung
citronpeppar och salt
Blanda och smaka dig fram.
Grattis på 44-årsdagen Göran!
Syster Gunilla och svåger Torgny
Kommentarer
Postat av: marma
Kul det ni skrev om Morberg. Har nästan misstänkt att det var så.
(Idag blir det quiche lorraine.)
Kramar/marma
Trackback