Susannes semlor
Det här receptet fick jag hos en fd grannfru på Kronoparken, Susanne. De var så goda så jag bad genast om att få receptet. Det är bakpulvret som är "hemligheten".

25-30 bullar
5 dl mjölk
150 gr smör
75 gr sötdegsjäst
½ tsk salt
1½ tsk kardemumma
1 dl vit baksirap
2 ägg
3 tsk bakpulver
16-17 dl vetemjöl
Smält smöret och värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingridienser utom bakpulvret och ca ½ dl mjöl. Låt degen jäsa 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet knåda in bakpulver blandat med mjöl. Forma önskat antal bullar. Jäs bullarna i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225-250 grader i 8-10 minuter.

Fyllning
200 gr mandel
4 bittermandlar
200 gr florsocker
1-2 msk marsanpulver
mjölk
Topping
florsocker
Mal mandeln och blanda med övriga ingridienser samt mjölk till en lagom tjock smet. Jonathan gillar inte mandelmassa, så han tar marsankräm som fyllning istället. Pudra hela härligheten med florsocker.
Gott till kaffet!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

25-30 bullar
5 dl mjölk
150 gr smör
75 gr sötdegsjäst
½ tsk salt
1½ tsk kardemumma
1 dl vit baksirap
2 ägg
3 tsk bakpulver
16-17 dl vetemjöl
Smält smöret och värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingridienser utom bakpulvret och ca ½ dl mjöl. Låt degen jäsa 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet knåda in bakpulver blandat med mjöl. Forma önskat antal bullar. Jäs bullarna i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225-250 grader i 8-10 minuter.

Fyllning
200 gr mandel
4 bittermandlar
200 gr florsocker
1-2 msk marsanpulver
mjölk
Topping
florsocker
Mal mandeln och blanda med övriga ingridienser samt mjölk till en lagom tjock smet. Jonathan gillar inte mandelmassa, så han tar marsankräm som fyllning istället. Pudra hela härligheten med florsocker.
Gott till kaffet!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback