Sprättlätt Blåbärspaj
Miriam och Erik gick ut i skogen och plockade en liter blåbär. Eftersom jag bakat hela eftermiddagen fick det bli den här lättvarianten på paj. Den är försvinnande god så Torgny fick rusa dit med kameran innan allt var slut.

6-8 port
150 gr smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 krm salt
2 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 liter blåbär
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Smörj en eldfast form. Smält smöret. Blanda alla torra ingridienser, häll över smöret. Blanda socker och potatismjöl. Häll blåbären i formen och häll soclkerblandningen över bären. Smula degen över bären och grädda pajen i 20-25 minuter i 200 grader. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.
Smaklig sommar!
Mamma Gunilla och Syster Miriam

6-8 port
150 gr smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 krm salt
2 krm bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 liter blåbär
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Smörj en eldfast form. Smält smöret. Blanda alla torra ingridienser, häll över smöret. Blanda socker och potatismjöl. Häll blåbären i formen och häll soclkerblandningen över bären. Smula degen över bären och grädda pajen i 20-25 minuter i 200 grader. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.
Smaklig sommar!
Mamma Gunilla och Syster Miriam
Kommentarer
Trackback