Potatispannkaka
Ett gammeldags recept som är gott och lätt att göra. Det här är sådant som våra far- och mormödrar gjorde när vi var små.

3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
7 rårivna potatisar
1½ tsk salt
Skala och riv potatisen. Blanda vetemjölet med hälften av mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen, den rivna potatisen och saltet. Häll smeten i en smord långpanna eller två gjutjärnspannor och grädda 35 minuter i 225 grader. Servera med lingon eller äppelmos.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
7 rårivna potatisar
1½ tsk salt
Skala och riv potatisen. Blanda vetemjölet med hälften av mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen, den rivna potatisen och saltet. Häll smeten i en smord långpanna eller två gjutjärnspannor och grädda 35 minuter i 225 grader. Servera med lingon eller äppelmos.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Postat av: Louise
Det blev potatispannkaka till middag igår! Riktigt smarrigt. Lite mer salt behövdes kanske men dock var potatisarna ganska stora. Ett bra ombyte till potatisgratäng och kokt potatis tycker jag. Och så lätt att laga... Tack för ett gott recept!
Trackback