Lenas Tigekaka
Det här är min variant på Lena Sewalls tigerkaka från NWT. Jag bytte ut margarin mot smör och gräddmjölk till pressad apelsin.

Njut av det söta och gemenskapen!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

Tigerkaka
200 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl pressad apelsin
2 strukna msk kakaopulver
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten tillsmmans med pressad apelsin. Ta 2/5 del av smeten och blanda med kakao. Varva smeten 1 5 lager ljus underst och överst. Dra försiktigt med gaffel. Grädda 175 grader i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Lägg över bakpapper och grädda ytterligare 15 minuter.
Njut av det söta och gemenskapen!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback