Saffransris med räkor
Förra helgen pratade jag med Miriam och då frågade hon i förbifarten om jag hade tips på något gott med räkor. Då dök det här rceptet upp i minnet. Mycket enkelt och mitt eget. Den här helgen gjorde jag den själv. Det var lika gott som jag minns det.
6 port
3½ dl ris
7 dl vatten
1½ tsk salt
2 pkt saffran
1 kg räkor med skal
1 pkt små gröna ärtor
1 liten burk créme fraiche
skal och saft från en lime
en doft salt och peppar
isbergssallad
gurka
citron
olivolja
salt
citronpeppar
Koka riset med saffranet och saltet. Skala räkorna. Värm ärtorna. Blanda alltsammans. Servera med limesåsen och salladen. En fröjd för ögat och gommen. Servera gärna med vitlöksbröd och ett kraftigare vitt vin.
OBS! Citrondressingen hälls på salladen strax före servering, annars vissnar salladen.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
6 port
3½ dl ris
7 dl vatten
1½ tsk salt
2 pkt saffran
1 kg räkor med skal
1 pkt små gröna ärtor
1 liten burk créme fraiche
skal och saft från en lime
en doft salt och peppar
isbergssallad
gurka
citron
olivolja
salt
citronpeppar
Koka riset med saffranet och saltet. Skala räkorna. Värm ärtorna. Blanda alltsammans. Servera med limesåsen och salladen. En fröjd för ögat och gommen. Servera gärna med vitlöksbröd och ett kraftigare vitt vin.
OBS! Citrondressingen hälls på salladen strax före servering, annars vissnar salladen.
Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback