Räkbomb

För att fira att våra stora barn var hemma vid jul bjöd vi på lite lyx. Äkta champamge (födelsedagspresent) och löjrom från Vänern. Fantastiskt gott och festligt.

4 port

200 gr philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1 finhackad rödlök
svartpeppar
50 gr löjrom
500 gr räkor med skal
10 skivor formfranska

Blanda philadelphiaost och crème fraiche försiktigt med rödlök och lite svartpeppar. Om man rör för mycket blir det rinnigt. Då kan man ha det som dressing istället. Lägg röran i en liten skål klädd med plastfilm. Låt stå några timmar i kylskåpet. Lägg bomben på ett stort serverinsfat med löjrom på och räkorna runt omkring. Dekorera eventuellt med långa gräslöksstrån. Servera med nyrostat bröd skuret på diagonalen.

Smaklig måltid!

Mamma Gunilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0