Hemgjord Müsli
När julhelgen närmar sig får vi många frukostgäster och då vill vi bjuda på något extra gott. Vi tittade på ett paket Start på Willys men bestämde oss för att göra egen müsli. Det här receptet kommer från Fanny och Anna Bergström, Mormor Iris favoritkockar.

400 g müsli
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral matolja
2-3 dl russin eller annan torkad frukt t ex jordgubbar eller bananer

Värm ugnen till 200 grader. Hacka mandeln grovt. Blanda alla torra ingredienser utom russin/frukt i en rymlig bunke. Blanda vatten och olja och häll över blandningen under omrörning. Lägg blandningen i en långpanna. Rosta i 20-30 minuter i mittläge i ugnen. Rör om tre gånger under tiden. Torka, blanda i russin/torkad frukt och häll upp i en vacker burk.

En bra start på dagen!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

400 g müsli
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral matolja
2-3 dl russin eller annan torkad frukt t ex jordgubbar eller bananer

Värm ugnen till 200 grader. Hacka mandeln grovt. Blanda alla torra ingredienser utom russin/frukt i en rymlig bunke. Blanda vatten och olja och häll över blandningen under omrörning. Lägg blandningen i en långpanna. Rosta i 20-30 minuter i mittläge i ugnen. Rör om tre gånger under tiden. Torka, blanda i russin/torkad frukt och häll upp i en vacker burk.

En bra start på dagen!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback