Ägg Bénédectine
När vi bodde i New York i början av 80-talet så gick vi ut och åt brunch ibland på söndagarna efter gudstjänsten i sjömanskyrkan där vi jobbade. Då serverades olika äggrätter med Blody Mary eller unlimeted "champagne" till. Jag gillade Ägg bénédictine. Eftersom Torgny inte äter skinka, som det är i orginalrecept så bytte jag ut den till stuvad spenat. Det går bra att dricka juice till.

4 port.
4 skivor formfranska
4 ägg
salt och peppar
ca 150 gr frusen hackad spenat
1½ msk mjöl
3-4 msk mjölk
salt och muskot
1 påse bernaisesås
Rosta brödet. Stek äggen. Stuva och krydda spenaten. Gör iordning bernaisesåsen enligt instruktion på påsen.
Lägg stuvad spenat gå brödet ( eventuellt bräckt skinka) ägget och toppa med såsen.
Ha en bra dag!
Mamma Gunilla

4 port.
4 skivor formfranska
4 ägg
salt och peppar
ca 150 gr frusen hackad spenat
1½ msk mjöl
3-4 msk mjölk
salt och muskot
1 påse bernaisesås
Rosta brödet. Stek äggen. Stuva och krydda spenaten. Gör iordning bernaisesåsen enligt instruktion på påsen.
Lägg stuvad spenat gå brödet ( eventuellt bräckt skinka) ägget och toppa med såsen.
Ha en bra dag!
Mamma Gunilla
Kommentarer
Postat av: Miriam
Det här är jätte gott! Och en frukost som man står sig på lääänge. Gött!
Trackback