Julsill
Hos oss äter vi mera fisk än kött till julen. Med två "vegetarianer" blir det så. Dessutom tycker vi mest om fisksidan på julbordet. Den här julsillen har jag gjort i många år. Det jullika är kryddpeppar och nejlika.

1 burk urvattnad sill 5 små eller 4 stora fileer
½ dl ättiksprit 12%
1 ½ dl vatten
2 dl socker
½ tsk krossad vitpeppar
2 tsk krossad kryddpeppar
1 lagerblad
10 kryddnejlikor
2 skivade rödlökar
Koka ättika socker och vatten. Låt det kallna. Varva lök, sill och kryddor i en glasburk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå och dra i två dygn. Skaka om då och då.

Julkryddorna kan också bytas ut till en enbärsvariant.
1 msk krossade enbär
2 kvistar rosmarin
2 msk gin
En nykomling bland sillarna är citronsill.
1 citron
strimlat skal, bara det gula
saften av citronen
½ dl hacklad dill
1 dl finstrimlad purjolök
1 msk hel krydpeppar
1 tsk krossad vitpeppar

Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny

1 burk urvattnad sill 5 små eller 4 stora fileer
½ dl ättiksprit 12%
1 ½ dl vatten
2 dl socker
½ tsk krossad vitpeppar
2 tsk krossad kryddpeppar
1 lagerblad
10 kryddnejlikor
2 skivade rödlökar
Koka ättika socker och vatten. Låt det kallna. Varva lök, sill och kryddor i en glasburk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå och dra i två dygn. Skaka om då och då.

Julkryddorna kan också bytas ut till en enbärsvariant.
1 msk krossade enbär
2 kvistar rosmarin
2 msk gin
En nykomling bland sillarna är citronsill.
1 citron
strimlat skal, bara det gula
saften av citronen
½ dl hacklad dill
1 dl finstrimlad purjolök
1 msk hel krydpeppar
1 tsk krossad vitpeppar

Smaklig måltid!
Mamma Gunilla och Pappa Torgny
Kommentarer
Trackback