Jordgubbssaft
Det är receptet hör ihop med sommar, triangelmackor och en och annan fornlämning som vi sett genom åren. Barnen har väl inte alltid gillat stenhögarna men älskat saften. Den har också varit uppskattad vid våra familjefester av både barn och vuxna. Då kan man blanda saften med sockerdricka, citronskivor och is. Receptet har jag fått av min grannfru May-Britt.
2 l jordgubbar. Går bra med både färska och frusna
3 l kokande vatten
2 kg socker
30-40g vinsyra
Skiva jordgubbarna och häll kokande vatten över. Låt stå ett dygn. Sila bort bären och rör ner socker och vinsyra. Det här blir en syrlig och vackert röd saft. Man kan ha mera socker om man vill, i orginalreceptet är det dubbel mängd.
Trevlig utflykt eller fest!
Mamma Gunilla
2 l jordgubbar. Går bra med både färska och frusna
3 l kokande vatten
2 kg socker
30-40g vinsyra
Skiva jordgubbarna och häll kokande vatten över. Låt stå ett dygn. Sila bort bären och rör ner socker och vinsyra. Det här blir en syrlig och vackert röd saft. Man kan ha mera socker om man vill, i orginalreceptet är det dubbel mängd.
Trevlig utflykt eller fest!
Mamma Gunilla
Kommentarer
Trackback